Torba Geliş Kaydı Yapıldı Ne Demek?

Kargo takip ekranında, torba geliş kaydı yapıldı ibaresi çıkıyor. Peki PTT torba geliş kaydı yapıldı ne demek? Bu aşamadaki kargo ne durumdadır? Özellikle yurtdışından alışveriş yapan müşterilerin siparişlerinde sorun yaşamaması adına bu aşamaları dikkatlice takip etmeleri gerekmektedir.

Bu Sayfada Neler Var?

Torba Geliş Kaydı Yapıldı Ne Demek?

Kargo alıcıya ne zaman ulaşacağına dair önemli bir ifade olan PTT torba geliş kaydı yapıldı ibaresi PTT Kargo ile yurtdışı veya yurtiçi kargo işlemlerinde müşterinin karşısına çıkan bir terimdir. Kargo takip işleminin önemli bir parçasıdır.

Takip numarasıyla, kargolanan ürünün takibi yapılırken genellikle müşterilerin karşısına pek çok anlaşılması zor terim çıkabilmektedir. Peki bu aşamalarda torba geliş kaydı yapıldı ne demek? Yurtdışı için gönderilen kargonun hedef ülkeye giriş yaptığı anlamına gelir. Bu aşamadaki kargoya henüz bir işlem yapılamamıştır. Kargo alıcıya ulaştırılması için kayıt altına alınmıştır. Bundan sonra gerekli işlemler yapılacak ve alıcıya gönderim için tekrar yola çıkacak demektir.

Torbaya Eklendikten Sonra Ne Zaman Gelir?

PTT torba geliş kaydı yapıldı” aşamasından sonra gerekli işlemler gerçekleşir ve kargo yola çıkar. Yaklaşık 14 gün içerisinde de kargo alıcıya ulaşır. Yurtiçi gönderimlerde torba giriş kaydının ibaresi göndericinin aracı bir şube kullandığı anlamına gelir.

Torba geliş kaydı aşamasındaki kargo dağıtıma çıkmak için hazır demektir. Farklı bir deyişle gönderilen kargonun alıcıya ulaşması için kayıt altına alındığı anlamına gelir. Kargo aracı şubeye ulaşmıştır ancak dağıtıma çıkan araca yetişmemiştir. Bu durumda kargo ertesi günün iş günü olması durumunda alıcıya ulaştırılır.

Yurtdışı Geliş Kaydı Yapıldı Ne Demek?

Özellikle Aliexperess gibi sitelerden yapılan alışverişlerde PTT Kargo ile gönderim yapılmaktadır. Yaklaşık 1 dolar karşılığında takipli gönderim seçeceğinin seçilmesi halinde, alıcı kargosunu sistem üzeriden takip edebilir. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız PTT Kargo Takip Numarası ile Sorgulama Nasıl Yapılır sayfasını inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Takip sisteminde bazen anlaşılması güç olabilecek ibareler yer alır. Kargo gümrük gibi işlemlerden geçtiği için uzun bir prosedür izler. Kargonun gümrüğe takılıp takılmadığı da sistem görülebilir. Alıcının görüntülediği tabloda değer konulmuş ücret kısmında 0 TL ibaresinin görürse, kargonun gümrüğe takılmadığı anlamına gelir. Burada kafa karıştırıcı ibare ise torba geliş kaydı yapıldı terimidir. Bu nedenle PTT torba geliş kaydı yapıldı ne demek yukarıda detaylıca sizlere aktardık…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir