2017 Emlak Vergisi Ne Zaman ödenecek?

Emlak vergisi, bilindiği gibi arsa, arazi ve bina gibi taşınmaz gayrı menkuller için mülk sahibi tarafından devlete ödenen bir vergidir. Bu yıl 2017 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Bu sorunun cevabını haberimizde verirken, ayrıca 2017 emlak vergisi ne zaman ödenir konusunda tecrübeli uzmanlar tarafından kaleme alınan konulara da değindik…

2017 Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenecek?

Her yıl olduğu gibi bu yılda 2017 emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Yine her yıl olduğu gibi, aynı dönemlerde vergi ödeme tarihleri başlıyor. Yani ilk taksit ödemeleri mart ayında başladı, 2. taksit ödemeleri ise eylül ayında başlayacak.

2017 Emlak Vergisi Taksit Ödeme Tarihleri

İlk taksit ödemeleri 1 Mart 2017 itibarıyla başladı. Bu yazının girildiği 23 Mart 2017 itibarıyla ödemeler yapılabiliyor zaten. Peki, emlak vergisinde 1. taksit ödemeleri için son gün ne zaman?

Emlak Vergisi 1. Taksit ödemeleri için Son Gün Ne Zaman?

31 Mayıs 2017’de ilk taksit için son gün ve bu tarihi geçirirseniz, cezalı ödeme yapmak zorunda kalırsınız. İlk taksit ödemeleri için tarihler bu şekilde. Ancak 2017 emlak vergisi ne zaman ödenir konusunda detaylı bilgi almak ve ödeme noktalarını incelemek için aşağıdaki resme tıklayarak, daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz…

2017 emlak vergisi ne zaman ödenir

Emlak Vergisi 2. Taksit ödemeleri için Son Gün Ne Zaman?

2017 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinin başlangıç tarihi, 1 Eylül 2017 olarak belirlendi. Bu tarihten önce 2. taksit ödemesi yapmanız mümkün değil. 2. taksit son ödeme tarihi ise, 30 Kasım 2017’dir. Yine bu tarihten sonra ödeme yaparsanız, gecikmeli bir şekilde ödeme yapmak zorunda kalırsınız ve ceza ödersiniz.

İlk taksit son günü olan 31 Mayıs 2017’den ve yine 2. taksit son ödeme günü olan 30 Kasım 2017’den sonra emlak vergisini ödeme yapmamaya özen gösterin.

Emlak Vergisi 2017 Ne Kadar?

Bu yıl ödenecek emlak vergisi tutarı, geçen yıla göre yüzde 3,83 arttırıldı. Yani, 2016 yılında mesela 100 TL emlak vergisi ödediyseniz, bu yıl ödeyeceğiniz tutar 103,83 TL oldu. Hiç kuşkusuz bu oran, gecikmeleri ödemeler için geçerli değil. Eğer verginizi zamanında ödemezseniz ödeyeceğiniz tutar geçen yıla göre yüzde 3,83 artmadı.

Yukarıda belirttiğimiz artış oranı, her yıl olduğu gibi bu yılda Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği’ne göre yapıldı. Bu artış oranı, emlak vergisine konu olan bina, arsa ve arazilerin metrekare birim değerlerini kapsamaktadır. Ekonomi haberleri için önemli bir yer tutan emlak ile ilgili haberlerden emlak vergisi 2017 yılı için bu tarihlerde ve şartlarda ödenecek.

Emlak vergisi hesaplama konusundaki uzmanların örneklerini incelemek için Emlak Vergisi Nasıl Hesaplanır konusuna göz atmanızı öneririz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir